• Imprimeix

Notícia 205 - Participació de l'ICGC en el congrés europeu NSG'17

15/9/17 11.22

L'ICGC va ser convidat a participar en un workshop sobre l'aplicació dels mètodes geofísics a la planificació d'infraestructures al Near Surface Geos­cience'17 (NSG'17), celebrat del 3 al 7 de setembre a Malmö (Suècia) i organitzat per l'European Asso­ciation of Geos­cientists and Engineers (EAGE).

La presentació de l'ICGC va incloure tres exemples del treball fets per la Unitat de Tècniques Geofisiques de l'Institut amb metodolo­gies aplicables a la planificació d'infraestructu­res. En concret, es van presentar els treballs realitzats a Bigues i Riells per a l'estudi de l'origen de les patolo­gies dels edificis; els resultats obtinguts a Cala Montgó per identificar les zones carstificades i, per últim, la metodologia aplicada a la zona urbana de Huelva per obtenir propietats dels sediments tous sobre els quals s'ha edificat i creix la ciutat.

Dins del NSG'17, l'Institut també va participar en el 23rd European Meeting of Environmental and Engineering Geophysics presentant els estudis de la ciutat de Huelva per a la seva microzonificació sísmica (projecte ALERTES-RIM) i els treballs i els resultats més rellevants dels estudis geofísics al Delta de l'Ebre dins del projecte EBRO-ADMICLIM.

Els estudis geofísics dels primers centenars de metres són claus per entendre els processos de riscos geològics, medi ambient, entre d'altres, de gran significat i influència en la societat.

La participació en aquest Congrés ha permès contactar i intercanviar idees i metodologies amb universitats, empreses i serveis geològics implicats en projectes de geotècnia o enginyeria civil de països com Alemanya, Austràlia, Japó, Gran Bretanya, Noruega, Suècia i Dinamarca, que treballen en l'àmbit de la geofísica superficial.